Chudí rytíři - v této podobě a jejích různých obměnách se zbytky staršího pečiva zužitkovávají snad po celém světě - např. ve Francii se jim říká "pain perdu", v Anglii "french toast", ve Španělsku, kde máčí bílou veku ve vejcích rozšlehaných s troškou bílého vína, s medem a kořením, je to "torrijas" a podává se jako dezert...
Postup
Obyčejné housky z předešlého dne rozpůlíme, namočíme ve studeném mléce a ihned vytáhneme, nenecháme je příliš nasáknout. Vždy jednu polovinu housky po vnitřní straně namažeme povidly a slepíme opět k sobě do původního tvaru. Ve zbylém mléce rozšleháme dvě vajíčka, namáčíme do něj slepené housky a obalíme ve strouhance. Takto připravené housky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotové pocukrujeme skořicovým cukrem a podáváme.
Tip: Takto můžeme připravit i zbytky vánočky, rohlíků, veky nebo jiného bílého pečiva.
Pepř je jedním z
nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho
výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo,
které si mnozí z nás ani neuvědomují.
Pepř černý je...
zobrazit článek